V kozici segrejemo olivno olje in prepražimo čebulo. Dodamo ječmen, ki ga predhodno speremo pod tekočo vodo in ga prepražimo. Vse skupaj zalijemo z jušno osnovo ter počasi vremo, dokler tekočina ne izpari. Razmerje preverimo na embalaži.
Na ponvi segrejemo olivno olje in prepražimo česen. Gobe dobro očistimo in speremo pod tekočo vodo, rahlo posolimo, začinimo s timijanom ter prepražimo na ponvi. Ko je ječmen skuhan (zmehčan, vendar še vedno čvrst na ugriz), ga dodamo gobam v ponev. Vse skupaj še malce prepražimo in zalijemo z ovseno smetano za kuhanje, ki ji dodamo koper in drobnjak. Ko smetana zavre, jed odstavimo in postrežemo. Čez potresemo peteršilj in po okusu naribamo še malce parmezana.
Jedi lahko dodamo tudi koščke piščanca ali purana.
Ob naši jedi se prileže še solata rdeče pese. Dober tek!