Juha iz pečenih češnjevih paradižnikov se prileže tako za kosilo, kot za večerjo. Super rešitev predstavlja za takrat, ko je letin dobra in ne veš, kam z vsemi paradižniki.
Pripraviš pa jo lahko tudi kot "SOS obrok", saj veš: kuhaš enkrat, porcijsko razdeliš, ustrezno označiš in zamrzneš.
Pečico segrej na 180 °C.
Paradižnike opereš in daš na pladenj. Če imaš kako večjo sorto, jih razreži, da bodo podobno veliki, kot češnjevčki. Dodaj česna po okusu in na kocke narezan star kruh. Juho lahko zgostiš tudi s kako žlico moke.
Ves skupaj malenkost posladkaj, posoli, popopraj in dodaj olivno olje. Kot vedno lahko dodaš še kako začimbo po tvojem okusu. Zmešaj.
V pečico postavi za 30 minut oz. toliko, da vse skupaj odlično zadiši.
Vmes skuhaj jušno osnovo. Ta je lahko goveja, piščančja ali zelenjavna.
Pečene paradižnike pretresi v mikser in dodaj začimbe po okusu. Sveža bazilika je moja no.1 izbira. Zalij z jušno osnovo in zmiksaj. Pazi, da se ne opečeš!! Vse skupaj je zelo vroče.
Juhico prelij v skledo in postreži z malce bučnega olja, bučnimi semeni ali popečenim kruhkom.
Pa dober tek!