Čebulo olupimo in nasekljamo. Korenje in por operemo in narežemo na kolobarje. Korenje po potrebi olupimo, a če imamo domačega, lahko ta korak preskočimo. Paradižnik narežemo na male koščke. Lahko ga olupimo in mu odstranimo semena, če nas bodo v juhi motila.
 
Na olivnem olju prepražimo žličko sladkorja, da karamelizira. Dodamo čebulo in prepražimo dokler ne porumeni. Dodamo korenček in ga pražimo dokler se ne zmehča. Če se prične prijemati, dodamo malce vode. Dodamo por in paradižnik, ki ju malce popražimo. Zalijemo z vodo po okusu - odvisno od tega, kako gosto juho želimo imeti. Juho začinimo, uporabimo česen v prahu, poper, peteršilj, paradižnikovo mezgo in sol. Zavremo in nato zmanjšamo ogenj na minimum.
 
V ločeni posodi skuhamo kvinojo po navodilih z vrečke. Pred kuhanjem jo operemo pod tekočo vodo, tako izgubi nekaj grenkobe. Ko je kvinoja kuhana, jo še enkrat dobro oplaknemo pod tekočo vodo in dodamo v juho.
 
Če je juha preveč gosta, ponovno dodamo vodo, dodatno začinimo in prevremo.
 
Juhi lahko dodamo tudi sok sveže limone.
 
Po potrebi dosolimo pri mizi.