Na ponvi segrejemo olivno olje. Svinjino speremo, osušimo, posolimo in popopramo. Na eno stran jo pomočimo v pirnino moko in s to stranjo položimo na segreto olje. Pečemo nekaj minut (odvisno od debeline zrezka) ter obrnemo. Zrezek popečemo še iz druge strani in odstranimo iz ponve. Porcija je med 100 do 150 g mesa na osebo.

V ponvi nato ponovno segrejemo malo olinega olja in na njem popečemo čebulo. Ko zlato porumeni dodamo na lističe narezane gobe in jih pražimo 2 do 3 minute. Med praženjem jih mešamo. Ko se gobe spečejo vse skupaj zalijemo z mlekom (na en zrezek nekje 1 dcl mleka). Dobro premešamo, po okusu začinimo s poprom in soljo. Uporabimo lahko tudi druge zaščimbe. H gobam se poda na primer timijan.

V ponev nato vrnemo še zrezke, jo pokrijemo in pustimo, da se meso na nizkem ognju duši 15 minut. Če se omaka preveč zgosti dolijemo še malo mleka.

Loading