Krompir dobro operemo. Če ima lepo lupino jo lahko pustimo, drugače olupimo. Za 6 vrtnic potrebujemo nekje 4 krompirje velike za dlan. Naribamo ga na rezine.
Pripravimo marinado. V 4 žlice olivnega olja vmešamo po žličko česna v prahu, timijana, rožmarina in dodamo še mleti poper ter sol po okusu (nekje pol žličke). Marinado vmešamo v krompir.
Pripravimo pršut in bučko. Potrebujemo 6 dolgih trakcev pršuta, lahko uporabimo tudi dva krajša, ki ju na površino položimo enega za drugim, da dobimo dolg trak. Izberemo dolgo "zuccini" bučko, ki jo tanko narežemo na 12 trakcov. Za vegi verzijo pršut izpustimo, a v tem primeru bučke malenkost posolimo. Namesto pršuta lahko uporabimo tudi slanino.
Na trakce zložimo rezine krompirja, da se prekrivajo. Nato zvijemo v rolico in postavimo v pladenj za peko muffinov.
Pečico segrejemo na 200 °C in v njej 20 minut pečemo naše vrtnice. Nato jih vzamemo iz pečice, pokrijemo z alu folijo in pečemo še 30 minut. Pekač vzamemo iz pečice, čez vrtnice potresemo riban parmezan in timijan in še za 10 minut postavimo nazaj v pečico.
Ko so vrtnice pečene jih vzamemo iz pečice ter za nekaj minut pustimo, da se rahlo usedejo. Vzamemo jih iz pladnja ter postrežemo.
Dober tek!