Gre bolj za idejo, kot recept, ki se ga je potrebno držati od A do Ž.
V sendvič daj kar želiš ali kar ti ostaja, da se porabi.
Izberi kruh. Lahko je to lepinja, chiabata ali francoska štručka. Meni je všeč čebulna ali olivna chiabata.
Kruh izdolbi na sredini in namaži s paradižnikovo mezgo, ki ji dodaš začimbe po okusu (npr. baziliko, origano, poper, čili).
Izberi vir beljakovin. Če želiš mesni sendvič, je to lahko kuhana šunka, pečen pršut ali pusta piščančja prsa. Na deklaraciji preveri, da izdelek nima preveč soli in da je manj masten. Izogibaj se kosom mesa oz. salam, ki nimajo vidne strukture. Namesto mesnega, lahko pripraviš tudi morski sendvič in dodaš lososa, sardine ali skušo.
Izberi povezovalni element - sir. 🙂 Ta naj bo svež (npr. feta sir, skuta, mocarela). Izogibaj se topljenemu siru.
Sedaj pa se začne. Izberi kar se da veliko zelenjave! Ta naj bo sveža, če smo v sezoni (npr. paprika, kumara, špinača ...) ali konzervirana, če nismo (npr. kisle kumarice, vložena paprika).
Pečico ogrej na 180 °C in svoj izdelek postavi vanjo za 10 minut, toliko, da se malenkost segreje in da se sirček stopi.
Dober tek ti želi Dietetik priporoča.