Krompir skuhamo. Izberemo približno podobno velike kose, da bodo skuhani enakomerno.
Vodo odcedimo. Krompir ohladimo, če želimo hladno solato oz. ga olupimo še toplega, če želimo, da bo solata topla. Krompir narežemo na kolobarje. Če razpadajo, to ni nič narobe.
Koliko krompirja potrebujemo? Ta naj predstavlja približno 1/3 kaloričnega "budgeta", ki ga nameniš kosilu. Ne veš, koliko naj to bo? Preračunaj s pomočjo prispevka ali piši na info@dietetik-priporoca.si.
Operemo in po želji tudi olupimo kumaro. Če imamo domačo, lahko ostane neolupljena. Kumara naj predstavlja razmerje krompirju v približni vrednosti 1:1 oz. po okusu. Narežemo na tanke kolobarje.
Olupimo in narežemo čebulo.
Dodamo sol, poper, kis in olje ter premešamo. Po želji lahko dodamo še druge okuse. Kumari se na primer prileže koperc. Sledimo svojemu okusu.
Dober tek.