Čebulo prepražimo na olivnem olju. Dodamo na koščke narezano papriko (lahko vseh treh barv) in korenje. Zelenjavi dodamo še iztisnjen strok česna. Pri mesarju izberemo kvalitetno mleto meso ali ga prosimo, da nam zmelje nemastne kose mesa in pripravi svežo mešanico. Če nam je ljubše, lahko izberemo tudi goveje koščke. Meso dodamo zelenjavi, vse skupaj še rahlo posolimo in popopramo ter prepražimo. Paradižnik narežemo na koščke in ga spasiramo s paličnim mešalnikom ali blenderjem. Izberemo sorto, ki je bolj kašasta. Prelijemo čez meso in počasi kuhamo na nizkem ognju. Mešanici dodamo še koruzo in rdeč fižol ter lahko še kakšno zelenjavo po okusu. Začinimo s čilijem, peteršiljem, rdečo papriko, baziliko ali katerokoli začimbo po okusu.
Vasko v svoj čili na skrivaj vmeša nekaj koščkov jedilne čokolade, kuharica Sandra, ki je pripravila ta recept, pa v vse skupaj vmeša žličko ajvarja. Zanimivo, ni kaj!
Dobro prekuhamo in postrežemo s koščkom kruha s semeni. V krožnik lahko dodamo tudi malo žličko kisle smetane.
Pa dober tek. 🙂