Recept je zelo preprost in okusen. Uporabite ga lahko za sladico oz. malico.
Če upoštevate spodnje količine, bo recept prinesel okoli 1000 kcal in 45 g beljakovin ter 8 g prehranske vlaknine. Ravno prav torej, da ga za razdelimo med dve osebi, ki ga imata za malico na aktiven dan. Prinesl bo namreč tudi kar nekaj enostavnih sladkorjev, ki so super uporabna oblika energije za delo. Če se nas želi sladkati več, količine povečajmo oz. ga postrežimo kot sladico ob obroku. V tem primeru bodo energijo in hranila prinesla tudi ostala živila.
Pečico segrejemo na 200 °C.
Operemo 5 srednje velikih fig in jih narežemo na štiri dele. Olupimo in nasekljamo 30 g (neslanih) pistacij.
Pripravimo pladenj. Vanj na sredino postavimo 200 g feta sira, okoli potresemo fige in čez vse skupaj še pistacije. Prelijemo z žlico hladno stiskanega olivnega olja, žlico cvetličnega medu in čez vse potresemo dober ščep timijana.
Postavimo v ogreto pečico in pečemo nekje 15 minut.
Pa dober tek!