Na olivnem olju prepražimo narezano čebulo. Rahlo posolimo in pražimo tako dolgo, da porumeni.
Puranje meso narežemo na koščke. Količina mesa je odvisna od tega, za koliko oseb kuhamo kosilo. Med 100 do 150 gramov mesa na osebo bo zadostovalo za večino posameznikov.
Meso posolimo in začinimo po okusu. Popečemo na ponvi in ko se obarva, vse skupaj zalijemo z lahko kislo smetano ali smetano za kuhanje.
Dodamo na kocke narezano gorgonzolo oz. sir z modro plesnijo in začinimo po okusu. Meni se prileže drobnjak in muškatni orešček, tudi koperc. Temperaturo zmanjšamo in ponev pokrijemo s pokrovko, da se sir stopi.
Postrežemo z nasekljanim peteršiljem in parmezanom.
Ob omaki se super obnesejo njoki. Izberemo pirine ali polnozrnate. Lahko si pripravimo tudi domače.
Puranje meso lahko zamenjamo s piščančjim, njoke s testeninami.
Tako bogati sirni omaki se prileže sveža solata, na primer solata rdeče pese.