Jušne testenine so lahko odlična dopolnitev našim juham. Seveda imamo na policah ogromno izbire vendar pri Dietetik priporoča raje pripravimo svoje.

VLIVANCI

V lonec do polovice nalijemo vodo, ki jo rahlo posolimo ter zavremo.

Zmešamo maso – razmerja so 1 jajce, 1 dcl mleka in 150 g moke (pomnožimo kolikor potrebujemo) ter malo soli. Zmešamo tako, da dobimo gladko maso.

Maso skozi velike luknje naribamo v krop, kjer jih na malem ognju kuhamo nekje 8 minut. Vodo odcedimo in naši vlivanci so pripravljeni za dodatek k juhi.

Pri izbiri mok se seveda lahko igramo in izberemo polnozrnato, pirino ali katero drugo moko.

ZDROBOVI ŽLIČNIKI (»CMOČKI«)

V posodici stepemo 1 jajce in dodamo 4 žlice zdroba (lahko je pirin, pšenični ali koruzni). Dobro premešamo in pustimo stati nekaj minut. Z malo žličko cmoke zakuhamo v juho.

Loading