Kosmiče vsuj v tekočino. Razmerje naj bo nekje 1:4-5 (na primer 45 g kosmičev in 200 ml tekočine).
Kosmiči so lahko ovseni, pirini, rženi …
Tekočina pa voda, mešanice vode in mleka (1:1) ali le mleko. Uporabiš lahko tudi rastlinski napitek kot nadomestek mleka.
Odvisno od tega, kako bogat okus ti je všeč in tudi kako kaloričen zajtrk želiš. Voda nima kalorij, mleko jih nekaj malega prinese. Ob kalorijah so seveda tudi hranila!
Posodico za približno 5 minut postavi na štedilnik in vmes nekajkrat premešaj. Ko zavre, znižaj temperaturo in pusti še 15 minut.
Vmes pripravi sadje oz. dodatke. To naj bo sezonsko, pokuhano ali v kašo vmešaj žlico marmelade.
Kuhano kašo pretresi v skodelico, dodaj sadje in v vse skupaj vmešaj še žlico ali dve grškega jogurta ali skyra, če potrebuješ beljakovine.
Dodatki oreškov, kokosovega posipa, kakava, cimeta in tako naprej so stvar okusa in domišljije. 🙂 Pa dober tek! Katja
Če jutro zate res ni čas za kuhanje, lahko namesto kaše poješ tudi surove kosmiče.