V plastično skledo stresemo pirino moko, jo posolimo s ščepcem soli in ji prilijemo kefir. Razmerje je 1:1 (500 g moke + 500 ml kefirja oz. ustrezno manj ali več).

V posodo dodamo 1 dl mlačne vode (za zgorje količine oz. ustrezno manj/več) in zdrobimo 1/2 kocke kvasa (oz. malenkost manj ali več).

Dobro premešamo tako, da dobimo čudno lepljivo maso. 🙂

Pekač oz. model, v katerem bomo pekli kruh, obložimo s peki papirjem in vanj “prelijemo” maso za kruh. Z žlico ga še enakomerno porazporedimo po pekaču in po želji potresemo s semeni po okusu (sončnično, bučno …). Semena bi lahko vmešali v maso tudi že prej.

Pokrijemo s krpo in pustimo vzhajati med 90 do 120 minut. Pazimo, da kruh ne vzhaja na prepihu. Pečico segrejemo na 170 °C. Kruh v pečici pečemo nekje 35 minut. Ko je pečen, ga vzamemo iz pečice, poškropimo z hladno vodo in pokrijemo s kuhinjsko krpo toliko, da se shladi.

Loading