Jabolčna čežana
Jabolko je sadež, ki nam je na voljo velik del leta. Kadar je jabolk v izobilju, se jih splača konzervirati.
Jabolko je sadež, ki nam je na voljo velik del leta. Kadar je jabolk v izobilju, se jih splača konzervirati.
Okusna osnova za zajtrk ali super malica. Granola je priljubljena jed sladkosnedih. Raje kot kupljeno, pripravimo domačo. Tako točno vemo, kaj vse je v njej.
Prijatelji so me opozorili, da tele sladice preprosto ne morem poimenovati “tiramisu”, ker v njej ni kave. 🙂 Pa jih ne upoštevam. Morda pa jo lahko preimenuje vsak zase. 🙂
Leča je okusna stročnica, zelo praktična v obliki (goste) juhe. 🙂
Recept je super ideja, ko imamo na voljo velike gobe, ki jih lahko brez težave napolnimo ter bi radi z našim krožnikom dosegli tudi “waw efekt”. 🙂
Porovi juhi dodamo kvinojo in tako poskrbimo za večjo nasitno vrednost. Kvinoja je tudi odličen vir beljakovin.
Velikokrat omaka k obroku prinese več kalorij, kot priloga. Pri čebulni omaki teh skrbi nimamo.
Recept prinese dovolj slastne mase za 12 energijskih ploščic. Vsaka tehta 45 gramov in prinese 200 kcal. Priprava ploščic vzame pol ure in ne zahteva peke.
Gibanica v kozarcu se ne giba, predstavlja pa odlično, a malenskost manj kalorično izpeljanko vsem dobro poznani Prekmurski gibanici.
Jajčna fritata se prileže z različno sezonsko zelenjavo. Preprosto pogledamo, kaj najdemo v hladilniku in odličen obrok je tu.