Porova juha
Zelo okusna juha iz sezonskih sestavin.
Zelo okusna juha iz sezonskih sestavin.
Ne zgleda ne vem kaj, je pa poceni, hitro pripravljeno, lahko in okusno.
Buče so z nami velik del leta. Kar ne pomeni, da mora njihova priprava biti enolična.
Kombinacija špinače, jagod, orehov in feta sira se sliši noro odštekano. In tudi je. 🙂
Leča je okusna stročnica, zelo praktična v obliki (goste) juhe. 🙂
Okusen preliv, ki se odlično poda različnim solatam. V sestavinah je dovolj okusov in tudi nekaj soli, da dodatno soljenje ni potrebno.
Sestavine za čufte v paradižnikovi omaki so praktično celo leto na voljo, priprava je enostavna in skoraj ne more spodleteti, da pa ravno prav občutka dosežka v kuhinji! 🙂
Recept je super ideja, ko imamo na voljo velike gobe, ki jih lahko brez težave napolnimo ter bi radi z našim krožnikom dosegli tudi “waw efekt”. 🙂
Katja je že pripravila rižoto z jurčki in morsko rižoto, tokrat pa je na vrsti moja rižota s piščancem in porom.
Porovi juhi dodamo kvinojo in tako poskrbimo za večjo nasitno vrednost. Kvinoja je tudi odličen vir beljakovin.