Tiramisu
Tiramisu nima prav dolge zgodovine, ima pa prav poseben namen. Prevod pomeni “poberi me” in za to sladico velja, da nas dvigne z energijo.
Tiramisu nima prav dolge zgodovine, ima pa prav poseben namen. Prevod pomeni “poberi me” in za to sladico velja, da nas dvigne z energijo.
Gibanica v kozarcu se ne giba, predstavlja pa odlično, a malenskost manj kalorično izpeljanko vsem dobro poznani Prekmurski gibanici.
Odlična sladica, ki paše tako hladna, kot topla, njena priprava pa stanovanje napolni z omamnimi vonjavami.
Poletna super sladica naj bo na sadni osnovi. Ob tem, da se bomo posladkali, nas bo taka sladica tudi odžejala in osvežila.
Sirniki so pripravljeni hitreje kot palačinke, njihov okus pa je božanski.
Domačo marmelado sladkamo le toliko, da sladkor opravi vlogo konzervansa. Prilegla se bo pozno v zimo.
Carski praženec ali po domače “šmorn” ne potrebuje posebnega opisa. Jed bo navdušila vse sladkosnede, ki se želijo pocrkljati brez slabe vesti.
Zelenjava in sadje naj se na našem jedilniku znajdeta vsak dan in to večkrat na dan. Pravzaprav kar pri vsakem obroku. Katera in kako?