Sladko-kisla zelenjavna juha s kvinojo
Porovi juhi dodamo kvinojo in tako poskrbimo za večjo nasitno vrednost. Kvinoja je tudi odličen vir beljakovin.
Porovi juhi dodamo kvinojo in tako poskrbimo za večjo nasitno vrednost. Kvinoja je tudi odličen vir beljakovin.
Ribe so zdrave in nepogrešljive v uravnoteženi vsejedi prehrani. Pa dobre tudi!
Na gastronomski šoli sem se naučil pripravit prave žgance brez hudega napora.
Solata, ki ponuja več. Kombinacija zelene in jabolka, za piko na i pa še oreh. Mljamski. 🙂
Osvežilna poletna solata, ki se lahko jé topla ali hladna, kot samostojna jed ali kot priloga.
Okusno in hitro pripravljeni žličniki so odlična alternativa štrukljem. Zahtevajo veliko manj časa za pripravo, a niso nič manj okusni.
Topli senvdič je okusna ideja za takrat, ko je potrebno izprazniti hladilnik. Vanj namreč lahko daš vse, kar ti ostaja.
Kvinoja z mleto govedino zavita v ohrovtove lističe je lahko super alternativa klasičnim zeljnatim sarmicam.
Ajda prehransko sodi med hranilno izredno bogata žita. Tradicionalna slovenska jed iz ajde, so ajdovi žganci, ki naj se na naših krožnikih znajdejo kar se da pogosto.
Namesto sendviča, si raje pripravimo osvežilno malico, ki nam bo prinesla energijo in pomagala nadomestit izgubljeno tekočino.