Kruhov šmorn
Ne veš, kako porabiti star kruh? Spremeni ga v okusen “šmorn”.
Ne veš, kako porabiti star kruh? Spremeni ga v okusen “šmorn”.
Glavna prednost tega recepta je, da lahko uporabiš karkoli imaš doma v hladilniku. Potrebuješ le tortiljo in jajce.
Jabolko je sadež, ki nam je na voljo velik del leta. Kadar je jabolk v izobilju, se jih splača konzervirati.
Zrele banane so super sestavina za bananine palačinke!
Avokado predstavlja maščobno živilo, čeprav gre za sadje. 100 g nam prinese kar 160 kcal. Avokadov namaz zato naredimo v kombinaciji s skuto, da malce popestrimo njegovo hranilno vrednost.
Namaz iz morskih rib in stročnic = zmaga, saj pri nas obojega v povprečju pojemo premalo.
Okusna osnova za zajtrk ali super malica. Granola je priljubljena jed sladkosnedih. Raje kot kupljeno, pripravimo domačo. Tako točno vemo, kaj vse je v njej.
Rjava leča z nekaj dodatki poskrbi, da bodo naše brbončice predle od super okusov. Z našo izbiro pa bo več kot zadovoljna tudi naša mikrobiota. 🙂
Okusno in hitro pripravljeni žličniki so odlična alternativa štrukljem. Zahtevajo veliko manj časa za pripravo, a niso nič manj okusni.
Čičerikina moka nadomesti jajca in tako v receptu lahko uživajto tudi alergiki.