Težko si predstavljam bolj okusen, hitro pripravljen in hranilno bogat obrok, kot so paradižnikovi možici.
Sveže paradižnike operemo in jih narežemo na kolobarje. Rahlo posolimo in na vsak kolobar potresemo malce popra, svežo baziliko in lahko še kako drugo začimbo po okusu (na primer koperc, drobnjak …).
Izberemo mocarelo v kosu in jo speremo pod vodo. Narežemo jo na kolobarje in jih položimo na paradižnike.
Nato sestavljamo poljubno visoke kupčke.
Če so (pre)visoki, jih lahko zaščitimo z uporabo palčke za ražnjiče.
Naše paradižnikove možice prelijemo z malce olivnega olja (lahko takega z dodatkom tartufov ali čilija) in postrežemo s svežim polnozrnatim kruhom ali popečeno tortiljo.
Če potrebujemo obrok višje kalorične vrednosti, čez tortice potresemo še semena. Priležejo se na primer sončnična ali bučna, tudi konopljina.
Dober tek!