Pečico segrejemo na 180 °C.
Piščanca (file ali zrezki) tanko narežemo, rahlo posolimo, popopramo in po okusu dodamo česen. Vse skupaj premažemo z olivnim oljem in pustimo, da se okusi malenkost prepojijo. Tako pripravljenega piščanca lahko v marinadi pustimo tudi nekaj ur ali čez noč. Le shranimo ga v hladilniku na spodnji polici in v dobro zaprti stekleni posodi. Pred pripravi posamezne zrezke razporedimo po pladnju, ki ga obložimo s peki papirjem.
Pripravimo nadev. Uporabimo lahko katerokoli kombinacijo zelenjave, ki nam je ljuba ali jo imamo na vrtu. Dietetik priporoča si je izbral kombinacijo zelene špinače in rdeče paprike.
Špinačo operemo in na hitro blanširamo (za minuto potopimo v vrelo vodo) ter speremo pod mrzlo vodo. Enakomerno razporedimo preko piščanca.
Rdečo papriko operemo in narežemo na trakce. Razporedimo jih preko špinače.
Našim ruladicam lahko dodamo tudi olive, kapre ali drug dodatek.
Piščanca nato skupaz z zelenjavo zavijemo v rulado in obvijemo še z rezino ali dvema slanine ali pršuta.
Pečemo med 25 in 30 minut.
Ob ruladicah se prileže pečen mlad krompir z zelenjavo.