Na olivnem olju popečemo čebulo in dodamo por narezan na tanke kolobarčke.
Ko spusti vodo dodamo beljakovinski vir. Izberemo lahko piščančji file ali purana, če pa smo v stiski s časom in bi radi obrok imeli kuhan v le nekaj minutah, izberemo pusta piščančja prsa, kuhan ali pečen pršut oz. šunko. Izberemo lahko tudi dimljenega lososa, tunino ali skušo oz. veganski vir npr. tofu.
Ko zlato porumeni dodamo rastlinsko omako. Lahko je riževa, ovsena, prosena, sojina … Dodamo lahko tudi kislo smetano (izberemo »light«) ali smetano za kuhanje.
Začinimo po okusu. Zraven se prileže drobnjak, koperc in česen v prahu, poper, izberemo pa seveda lahko katerokoli začimbe.
Omaka se super kombinira s testeninami oz. ravioli ali njoki. Pripravimo jih po navodilih iz vrečke, vmešamo v omako in ugasnemo ogenj, pustimo stati minuto ali dve in postrežemo z mešanico naribanega parmezana in peteršilja.
Za piko na i pripravimo še solato rdeče barve. 🙂 Rdeča pesa ali paradižnik z malce olivnega olja sta na primer odlični izbiri.