Eden izmed najboljših načinov shranjevanja sadja je zamrzovanje. Sadež po tem, ko ga naberemo ali oberemo, speremo pod tekočo vodo in osušimo. Porcijsko zapremo v plastično vrečko ali posodico (ena izmed rešitev, da jeseni ne zmanjka plastičnih posodic, je shranjevanje lončkov od skute, sirnih namazov ali jogurta) in postavimo v zmrzovalnik.
Ko sadež odmrznemo, navadno izgubi svojo »svežo« obliko. Iz odtajanih sadežev bomo tako težko naredili lepo sadno solato ali dekoracijo za na torto. Vseeno pa je njihov okus še vedno božanski. Rešitev je polivka.
Izberemo sladoled po okusu. Z malinami se odlično ujame vanilija, čokolada ali pistacija. Dve kepici sladoleda pripravimo v skodelico. Na ognju pogrejemo ponev in v njej raztopimo zmrznjene maline. Ker so zelo kisle, jih lahko rahlo posladkamo z žličko sladkorja. Maline polijemo čez sladoled. Čez vse skupaj potresemo še mandlje v lističih in naša odlična popoldanska malica je pripravljena.
Pa dober tek!