Potrebujemo:
šparglje
pršut
pinjole
kruh - čebulno čabato
parmezan v kosu
olivno olje
česen v stroku
po okusu črni poper
balzamični kis
Priprava:
1. Šparglje operemo in očistimo olesenelih delov. Blanširamo, da se zmehčajo. če so bolj trdi.
2. Segrejemo ponev in pražimo pinjole. Pogosto mešamo, da se enakomerno obarvajo.
3. Šparglje ovijemo v pršutove srajčke in popečemo na malo olivnega olja. Popečen pršut bo še poudaril svoj slan okus, zato ne solimo. Začimbe niso nujne, a če želimo, lahko uporabimo malo črnega popra.
4. Narežemo kruh - morda čebulno čabato, in popečemo zraven. Ko obrnemo, namažemo s strokom česna, da pusti aromo. Na kruhke lahko položimo nastrgan parmezan.
5. Postrežemo še toplo. Slanost pršuta lahko uravnotežimo z nekaj kapljicami balzamičnega kisa.
Pa dober tek!