Ho ho ho!

A je prišel? 🎅 namreč? In prinesel kaka lepa 🎁? Baje, da nosi le k pridnim otrokom. Pri nas doma ga še nikoli ni blo. 😛

A nič zato. K nam nikoli ne pozabi zaviti Dedek Mraz! Kar vesela sem, da smo z bratci odraščali v času, ko vse to decembrsko norenje ni bilo tako skomercializirano, da moraš res vsake tri dni nekaj postaviti pod smrečico. Potem bolj ceniš kar dobiš in se tega dneva v letu zelo veseliš. In Dedka Mraza smo se vsi trije noro veselili! A čeprav je bila novoletna smrečica vedno v naši otroški sobi, ga nikoli nismo ujeli na delu. Ne vem, ne vem – izmuzljiv je ta stari gospod. 😁

So pa pri nas doma stalnica v temu času tudi novoletne sarme. Oči naredi take malo večje, brat jih navadno zavija na manjše, teta ima neko prav posebno recepturo in njene pridejo ekstra slastne, prijateljica jih naredi v pečici, teta v Srbiji pa itak nima konkurence.

 

In potem so vsi tile naši gurmani v družino dobili dietetika. 🙂 Ki se je odločil sarme narediti po svoje. Zavil jih je namreč v liste ohrovta, namesto riža pa v njih uporabil … Bo treba pogledat v #ReceptTedna. 😁

 

Naslednji teden nadaljujemo z dietetičnimi izboljšavami klasičnih domačih receptur. 🙂 Na vrsti bo namreč ena v testo zavita, skutina, navadno čisto preveč mastna mojstrovina, za katero se Slovenci ne sekiramo in ji rečemo burek, med tem ko ostali balkanski narodi vseeno že z imenom malce bolje definirajo njeno vsebino. Burek je le mesni pravijo. No, v mojem mesa ne bo. Skuti se bo pridružilo nekaj močno zelenega. Več pa drug teden.

 

Pa dober tek in NOR VSTOP V NOVO LETO IN DESETLETJE!!! Naj bo 2020 nepozabno, odlično, bombastično, zdravo, zaljubljeno in gurmansko perfektno.

Lepo praznovanje! 🥂🎉

Katja

 


S #TedenskimJedilnikom jeseni utrjuješ svoj imunski sistem, pozimi se greješ, pomladi preganjaš spomladansko utrujenost in poleti hidriraš svoje telo.