Zelena solata s soljo, kisom in z oljem je odlična priloga h kosilu. A zakaj svoje solate ne bi še malce nadgradili in ji dodali nekaj malenkosti, ki jo bodo naredile še bolj okusno in tudi bolj hranilno bogato?

Zeleno solato otrebimo in speremo pod vodo. Solate v vodi ne namakamo. Dodamo na koščke narezan paradižnik, lahko tudi redkvico in mocarelo. Čez vse skupaj potresemo še rjavi fižol ali čičeriko. S tem solati dvignemo nasitno vrednost. Malo posolimo, dodamo drobnjak, koper in baziliko, ki jih nasekljamo in prelijemo s kisom (balzamičnim, vinskim ali jabolčnim). Vse skupaj prelijemo z olivnim ali bučnim oljem in premešamo. Postrežemo lahko kot prilogo h glavni jedi. Če pa solati dodamo še narezano trdo kuhano jajce in košček polnozrnatega kruha, dobimo odlično večerjo ali malico. Uporabimo lahko seveda katerekoli surovine, ki jih imamo radi in jih najdemo v hladilniku.

Dober tek!

Loading